2109356788
paidaki

ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΠΑΛΛΕΤΟ (pre ballet – junior ballet – preparatoir – 1st & 2nd degree)
Εξαιρετικά διασκεδαστικό, αποτελείται από παιχνίδια, μιμική, εικόνες και ρυθμικές ασκήσεις ώστε να τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και τη φαντασία αλλά και να τα γυμνάσουμε χωρίς να κουραστούν. Η έγκαιρη εισαγωγή στη μουσική και τον χορό, όχι μόνο ψυχαγωγεί το παιδί, αλλά προσφέρει δια βίου οφέλη. Δυνατά οστά, ευλυγισία-ευκαμψία, μυϊκή ενδυνάμωση, ισορροπία, συγχρονισμός, ρυθμική έκφραση, μουσικότητα, δημιουργικότητα, διασκέδαση, ανάπτυξη αυτοεκτίμησης, αίσθηση ολοκλήρωσης, πειθαρχία. Γι’ αυτό και το μπαλέτο, σε αντίθεση με άλλα είδη χορού, δεν θεωρείται μόδα αλλά διαχρονική αξία… Σωματικές αδυναμίες (κύφωση, σκολίωση) βελτιώνονται και διορθώνονται με το Κλασσικό Μπαλέτο

plaiballet

ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΠΑΛΛΕΤΟ (3rd degree)
(σύστημα vaganova)

Το κλασσικό Μπαλέτο είναι η πιο ολοκληρωμένη μέθοδος εκγύμνασης σώματος και πνεύματος. Σε αυτό το επίπεδο, τα πράγματα σοβαρεύουν αρκετά για τους χορευτές. Έχοντας πλέον αποκτήσει τις βάσεις από τα προηγούμενα έτη, όλα γίνονται πιο έντονα. Τα οφέλη παραμένουν ίδια με τα παραπάνω, απλά εδώ (λόγω αρκετά υψηλότερου βαθμού δυσκολίας και μεγαλύτερης διάρκειας μαθήματος) προσθέτουμε σημαντική αύξηση μεταβολισμού και κατά συνέπεια μείωση βάρους.

plaiballet

Musical Dance Theatre

Το μιούζικαλ είναι μια μορφή τέχνης που συνδυάζει θεατρική κινησιολογία και φυσικά πολύ χορό! Εκφράζει το χιούμορ, το πάθος, την αγάπη, τον θυμό. Η μουσική, η κίνηση και ο χορός δημιουργούν ένα ενιαίο σύνολο. Τα μαθήματα του μιούζικαλ για το παιδί, ειδικά σε συνάρτηση με το μπαλέτο, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αναπτύξει νέες δεξιότητες κινησιολογίας και έκφρασης! Τα παιδιά σ’ ένα πιο ελεύθερο και δημιουργικό μάθημα, σιγά σιγά θα μάθουν να χορεύουν σε ρυθμούς Broadway, από δημοφιλή παιδικά και όχι μόνο μιούζικαλ, όπως το “The Lion King “, “Annie”, “Mama Mia!” και πολλά άλλα.

plaiballet

Adults ballet class

Sculpt and tone at the barre… Σε συνδυασμό με όμορφη κλασσική μουσική, ερχόμαστε σε επαφή με το σώμα και τις αισθήσεις μας , μαθαίνοντας βασικές κινήσεις του μπαλέτου. Τέλεια εισαγωγή στον υπέροχο κόσμο του μπαλέτου για όσους δεν το έχουν σπουδάσει. Το μάθημα είναι προσαρμοσμένο σε όσους θέλουν να απολαύσουν την εμπειρία του μπαλέτου, αποκομίζοντας τα σημαντικά οφέλη της συγκεκριμένης άσκησης, μεταμορφώνοντας σώμα και ψυχή (μυϊκή ενδυνάμωση, ευλυγισία, μείωση βάρους, ανάπτυξη χορευτικής κίνησης, ισορροπία, μουσικότητα).

modernplai

Contemporary (modern) Dance class, junior & advanced

Communication …beyond words! Τονίζει την ευελιξία και τον αυτοσχεδιασμό, σε αντίθεση με την αυστηρή, δομημένη φύση του μπαλέτου. Όταν χορεύουμε σύγχρονο επικεντρωνόμαστε στο λεγόμενο floorwork, χρησιμοποιώντας τη βαρύτητα για να μας τραβήξει προς τα κάτω, στο πάτωμα. Χαρίζει ελευθερία κινήσεων, επιτρέποντας στο σώμα του χορευτή να εκφράσει ελεύθερα τις εσωτερικά του συναισθήματα. Αναπτύσσει τη καλλιτεχνική ελευθερία και δημιουργικότητα ακόμα και στη καθημερινή μας ζωή. Μερικές φορές άγρια, άλλοτε ήρεμη και στοχαστική, είναι μια ανοιχτή μορφή επικοινωνίας με τον εαυτό μας. Μυϊκή ενδυνάμωση, συγχρονισμός.

relaxplai

SOMA

Let each breath… change you! Σύμφωνα με τα ευρήματα των συμπεριφορικών επιστημών, το 65%-70% περίπου της ανθρώπινης συμπεριφοράς εκδηλώνεται διαμέσου των κινήσεων, των στάσεων του σώματος και των εκφράσεων του προσώπου των ανθρώπων.
Ο χορός εκτός από μορφή τέχνης και τρόπος εκγύμνασης, είναι και εκδήλωση της συμπεριφοράς μας. Τα σώματά μας εκπέμπουν σήματα. Πιθανά, κάποιες φορές να έχετε αναρωτηθεί, τι μπορεί να σημαίνουν αυτά τα σήματα για εσάς και για το περιβάλλον σας.
Το SOMA είναι ένα πρόγραμμα που δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποφορτίσουν το stress καθώς γυμνάζονται, ενώ ταυτόχρονα εξασκούν την αντιληπτική τους οξυδέρκεια και την προσωπική τους σχέση με τον χώρο και τον χρόνο, με όχημα το σώμα τους, μέσα από τα πεδία του χορού, των somatics και του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού.
Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν είναι απαραίτητη πρότερη γνώση χορού ή εμπειρία.

relaxplai

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ /ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – choreography/ improvisation

Χορογραφία:
Οι χορογράφοι δημιουργούν νέες ρουτίνες χορού ενώ αναπτύσσουν τις δικές τους ερμηνείες πάνω στο χορό. Βοηθάει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της εκφραστικότητας ενώ αποκαλύπτει μία εξαιρετική μορφή επικοινωνίας.

Αυτοσχεδιασμός:
Ανεκτίμητος στους χορευτές αλλά και σε όποιον απολαμβάνει την κίνηση του σώματος. Επιδιώκει να αναπτύξει τη καλλιτεχνική ελευθερία και δημιουργικότητα στη καθημερινή ζωή. Μερικές φορές άγρια, άλλοτε ήρεμη και στοχαστική, είναι μια ανοιχτή μορφή επικοινωνίας με τον εαυτό μας.

hiphopplai

Hip Hop class junior & advanced
Keep calm and dance Hip Hop, well… no way to do that!!! Το μάθημα χαρακτηρίζεται από ένταση και δύναμη. Η δυνατή μουσική, τα άλματα και ο γρήγορος ρυθμός, προσφέρουν πέρα από σωματικά οφέλη, εκτόνωση και διασκέδαση. Έντονη αεροβική άσκηση, μυϊκή ενδυνάμωση.

latindance

LATIN – ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ (και ιδιαίτερα)
Οι Latin χοροί πραγματοποιούνται γενικά σε γρήγορο ρυθμό. Οι latin χοροί είναι για ζευγάρια, συνήθως έναν άνδρα και μια γυναίκα. Τα ζευγάρια χορεύουν σε μια κλειστή , σφιχτή θέση, ενώ μερικές φορές κρατιούνται μόνο από το ένα χέρι. Αισθησιακές και παιχνιδιάρικες κινήσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Latin χορού.

Λειτουργούν Τμήματα:

Προσχολικής & Σχολικής ηλικίας (και αρχαρίων)
Ενηλίκων (και αρχαρίων)
Ερασιτεχνικά & Προεπαγγελματικά